Относно пилона на Рожен, от позицията на местен, който минава през

...
Относно пилона на Рожен, от позицията на местен, който минава през
Коментари Харесай

Сандов за Рожен: Щетата за природата от този пилон е сигурна!

Относно пилона на Рожен, от позицията на локален, който минава през поляните на Рожен всеки пък, когато се прибира към родното си място: щетата за природата от този стълб е сигурна. За това предизвести в профила си във " Facebook " Борислав Сандов, някогашен министър на околната среда и водите. 

Огромно количество бетон и желязо, разорани ливади за пътя до там. Нарушения при процедурите за неговото слагане има, най-много по линия статута на земята (земеделска) и метода на прилагане (има изключение за преместваеми обекти, само че големия стълб с тонове бетон за фундамент го изключват от тази категория, въпреки да е минал като подобен по документи). Но, както споделих, ще слага акцент на друго, като локален. А точно, за символиката му и за годините след слагането му.

Огромни пилони с националния байрак се слагат на знакови места (значими борби, исторически значими места), в административната столица или при държавната граница. Рожен не е подобен обект, само че още повече, Рожен е граница на България до 1912 година Земите на юг от Рожен са останали отвън рамките на България при Съединението от 1885 година Всеки път на 6-и септември, когато има национални тържества, мен ме стяга сърцето, тъй като знам, че предците ми от Родопите, говорещи български, не са чествали през 1885, нито в годините по-късно. Този стълб ще е знак за една несправедлива граница вътре в българските земи.

Другото значимо и значително следствие е поддръжката. Кой и по какъв начин ще ми подсигурява, че след няколко години, когато Радев към този момент не се обитава в Президентството, а Мелемов - в кметския кабинет на Смолян, този фундамент няма да ръждясал и със скъсано знаме на него. Предвид метеорологичните условия на Рожен, доста евентуално е да се постанова всяка година промяна на знамето и боядисване на пилона. И в случай че аз не бих се гордял с съществуването на този стълб със знаме, то сигурно бих се срамувал, в случай че те не се поддържат. А както даже на граничните КПП-та виждам скъсани от вятъра български знамена, не чакам на Рожен да е по-различно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР